Waddensea Jazz Festival breidt uit

De tweede editie van het Waddensea Jazz Festival wordt dit jaar uitgebreid met een paar nieuwe programma-onderdelen. Zoals al eerder aangekondigd komt er op het terras bij de festivallocatie, het Entrepotgebouw in Harlingen, een buitenpodium. Daar treden gedurende wisseling van bands op het hoofdpodium jonge, talentvolle jazzformaties op. Verder wordt het festival met een dag uitgebreid. Zondag 9 juni is aan het festivalprogramma toegevoegd. Het zondagmiddagprogramma  is ingeruimd voor jong jazztalent uit de regio.

 

Er wordt die middag opgetreden door Maracuja, Forte Frisone, The Rolo’s Music & Friends en een speciaal voor het festival samengestelde jongerenband.  Maracuja is de funky band van kunstencentrum Atrium onder leiding van Kees Romers. Hun muziek is als een frisse fruitige cocktail met een pittige brass-smaak en een twist van spetterende solo’s. Ze spelen catchy arrangementen van top brassbands zoals Broken Brass en Gallowstreet. Forte Frisone is een jong blazersensemble uit Easterein dat is ontstaan uit het voormalige jazzjeugdorkest Ananazz uit Leeuwarden. De speciaal voor het festival samengestelde gelegenheidsband bestaat uit twee saxofonisten, piano en drum en daar komt waarschijnlijk nog zang bij. Zij gaan de komende weken speciaal voor het festival een programma instuderen.

 

The Rolo’s Music (foto), bestaande uit broer en zus, Floris Rol (10 jaar, piano) en Annemijn Rol (12 jaar, viool) spelen dit concert voornamelijk eigen composities en arrangementen van bestaande composities. Ze laten zich muzikaal vergezellen door twee fantastische musici, Durk Hijma (gitaar) en Tobias Nijboer (bas). Broer en zus uit De Tike vormen een zeer muzikaal duo.  Eind vorig jaar won Floris het in Groningen het Haydn Muziek Festival in een finale waarin ook zijn zus stond. Ook won de jonge pianist het prestigieuze Prinses Christina Concours. En inmiddels is het duo in verschillende muzikale settingen met muzikale vrienden veel gevraagd op jazzfestivals, want jazz is toch de muziek die ze het liefst spelen. Dat wordt dus een mooie en bijzondere afsluiting van het Waddensea Jazz Festival. De zondagmiddag is uiteraard inbegrepen bij het ticket voor het hele festival. Een ticket voor de zondagmiddag is slecht €5.

 

De Stichting Waddensea Jazz start in samenwerking met museum Het Hannemahuis in aanloop naar het festival de Jazz-zomer in Harlingen op zaterdag 11 mei met een gratis toegankelijk concert van Blue Gate in de tuin van het museum.  Daarnaast is er in aanloop naar de start van het festival op vrijdagmiddag 7 juni nog een gratis toegankelijk concert in de tuin van Harlinga, een wooncentrum voor ouderen in Harlingen, van de Not At All Stars Jazzband. Zij spelen dixieland Jazz in een modern jasje.