Sfeervol terras met fijne jazzmuziek en lekker eten

Hoewel de muziek uiteraard het belangrijkste element is dat het Waddensea Jazz Festival in Harlingen tot zo’n uniek evenement maakt, is dat niet het enige aspect dat daaraan bijdraagt. Een niet weg te denken element naast die muziek dat zorgt voor die unieke beleving laat zicht het best samenvatten onder het kopje sfeer.

In het Entrepotgebouw wordt rond het hoofdpodium door middel van de aankleding, verzorgt door In4More, een nachtclubachtige sfeer gecreëerd. Dat gebeurt door middels van zitjes, sfeervolle verlichting, planten en andere details. Zo wordt de toch al bijzondere ruimte met zijn relatief lage plafond qua sfeer omgetoverd tot die van New Yorkse jazzclubs uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Een sfeer dus waar de jazz optimaal tot zijn recht komt en publiek zich voor even in een andere wereld waant.

Een andere belangrijke bijdrage aan die sfeer wordt eveneens geleverd door Broodje Nuchter dat zorgdraagt voor de drank gerelateerde catering tijdens het festival. Hun sfeervolle ronde bar en de uitstekende bediening werken daar zeker aan mee. Zij zorgen ervoor dat het, net als in een echte jazzclub, de gasten aan niets ontbreekt als het om drinken gaat. Daarnaast is ook het eten tijdens zo’n festival van groot belang. Ook daar wordt voor gezorgd. Buiten bij het terras is Lechef Catering met een foodtruck aanwezig. Daar zijn de meest uiteenlopende versbereide Surinaamse gerechten te verkrijgen. En wat is er niet mooier dan met een heerlijk Surinaams gerecht, een lekker koel drankje op het terras aan de Waddenzee na te genieten van een mooi concert dat binnen net is afgelopen.

Nou, het kan zeker nog mooier, want buiten kan de festivalganger opnieuw genieten van bijzondere jazz. Er is dit jaar namelijk ook een buitenpodium. Tijdens het ombouwen tussen de verschillende acts op het hoofdpodium wordt daarop gespeeld door zeer interessante jonge jazzmusici. Op vrijdagavond is dat Vlot, het kwartet van de zeer talentvolle pianist Igor Herstel.  Op zaterdagmiddag komt de jonge zangeres Laura Kooistra uit Sneek met haar band naar Harlingen en zaterdagavond is het buitenpodium voor Jazzmob, de band onder leiding van saxofonist Bram Kruis die ooit ontstaan is op het Prins Clausconservatorium in Groningen. Kortom, de mooiste jazz beleef je in Harlingen. Ook op het terras.