Jong talent sluit 2e editie Waddensea Jazz Festival af

Anders dan vorig jaar duurt het  Waddensea Jazz Festival deze editie drie dagen. Het festival wordt zondagmiddag afgesloten met een talentenmiddag. Jonge jazzmusici uit Friesland krijgen dan in Harlingen een groot podium om hun muzikale kwaliteiten te tonen. En dat we veel jong jazztalent hebben in Friesland zal die middag duidelijk worden. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Zelfs in de jazz.

 

Het zondagprogramma staat in teken van jong regionaal talent. De funky brassband Maracuja staat onder leiding van muziekdocent/saxofonist Kees Romers. Deze band bestaat uit jongelui uit Sneek die hun eigen draai geven aan de hippe blaasmuziek van nu. Zij laten zich inspireren door alle mogelijke muziek; van jazz tot funk en van brass tot bruut. Ze vertolken catchy arrangementen van topbrassbands als Gallowstreet en Broken Brass Ensemble. Forte Frisone is een band van jonge blazers uit Easterein. Het zijn oud-leden van het voormalige jazzjeugdorkest Ananazz uit Leeuwarden. Nu spelen ze bij de fanfare in Easterein, maar gaan nog regelmatig samen op stap om hun liefde voor de jazz op een zeer aanstekelijke manier te laten horen.

Tot slot sluiten broer en zus Floris (10 jaar, piano) en Annemijn Rol (12 jaar, viool) uit De Tike onder de naam The Rolo’s Music & Friends het festival af. Zij komen naar Harlingen met gitarist Durk Hijma (formatie Smoke, Dutch Concert Big Band) en de bassist Tobias Nijboer (Fuse). Floris en Annemijn hebben al flink naam gemaakt in de jazzscene. Ze spelen op diverse jazzfestivals, winnen concoursen en geven regelmatig concerten waarbij ze in wisselende samenstellingen worden bijgestaan door grote namen. Zo speelden ze al samen met Fuse, het Lex Jasper Kwartet, Mike Boddé en vele anderen. Dat belooft dus een bijzonder slotconcert te worden. Ook nieuw dit jaar is het buitenpodium. Bij het terras staat de voormalige muziekkoepel en daar zijn gedurende wisseling van de hoofacts binnen jonge, aanstormende acts te zien en te horen. Op vrijdag is dat Igor Herstelkwartet Vlot. Zaterdagmiddag is dat zangeres Laura Kooistra uit Sneek met haar band en zaterdagavond Jazzmob onder leiding van saxofonist Bram Kruis.